Wat is nu het verschil tussen een open haard en een gesloten houthaard.

01/09/2022
Venus 730_Mdesign Knokke _1

Wat is nu het verschil tussen een open haard en een gesloten houthaard.

 De nostalgie van de open haard.
Er gaat niks boven de charme van een open haard, maar de open haard brengt een aantal nadelen met zich mee. De open haard heeft slecht een rendement van 15%. Er gaat dus heel veel warmte verloren. Je moet extra veel stoken om de warmte te behouden. Daarenboven is het ook nog eens slecht voor het milieu.

De efficiëntie van een gesloten houthaard.
Tegenover de open haard staat de gesloten houthaard. Beide haarden verklappen al wat het voornaamste verschil is, namelijk een open of gesloten verbranding. Bij een open haard zit er geen ruit voor de verbrandingskamer, bij een gesloten haard systeem wel. Doordat de haard gesloten is, stijgt de temperatuur in de verbrandingskamer. Hierdoor ontstaat een efficiëntere en schonere verbranding dan bij een open haard. Met als gevolg dat het rendement stijgt met 80%. Dit is dus gunstig voor de warmte in jouw huis, de gezondheid van het milieu en jouw portemonnee.

Wanneer we beide haarden gebruiken om dezelfde ruimte te verwarmen, wordt het volgende geconcludeerd. De CO-uitstoot van een open haard ligt 15 keer hoger dan een gesloten houtkachel. En wat betreft fijnstof uitstoot, bij een open haard is dit 50 maal hoger. Een gesloten houthaard of houtcassette is dus milieuvriendelijker dan een open haard.

De belgische fabrikant M-design produceert topkwaliteit houthaarden.

http://m-design.be/nl/productgroup/inbouwhaarden-nl/
http://m-design.be/nl/productgroup/liftdeurhaarden-hout-nl/

Advies nodig?
Wij staan voor u klaar!
https://www.margo-design.be/contact/

Margo Design maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord